22.11.20

Pula - Labin, 60 km (15 vuoristokilometriä)

Olimme perehtyneet hyvin tämän päivän korkeuseroihin, joten tiesimme, mitä on luvassa. Realistiseksi tavoitteeksi asetimme Labinin vuoristokaupunkiin ehtimisen, kilometrejä "vain" kuutisenkymmentä, mutta niistä n. 15 vuoristokilometriä. Tämä osoittautuikin juuri sopivaksi matkaksi tänään.
Reittivaihtoehtoja oli useita, ja valitsimmekin loppujen lopuksi sopivan reitin Vodnjanin pikkukaupungin kautta. Yritimme välttää vilkkaampaa paikallista "Route 66":iä. Eurovelo 8 -pyöräreitti olisi taas mennyt turhan mutkikkaasti pittoreskien kylien kautta.
Aamupakkausten lomassa huomasin ensimmäisen materiaalisen menetyksen: olin hukannut silmälasini jonnekin eilen. Pärjään tosin ilmankin; auringon paistaessa voin käyttää aurinkolaseja, ja mukana on myös piilolinssejä.
Pulan "kehätiellä" meinasi tulla uskon puute, emmekö ikinä pääse Pulasta. Mieli rauhoittui, kun selviydyimme partisaanien tielle (Partizanski put) oliivi- ja viiniviljelmien varrelle.
Tie nousi tasaisesti kauniiseen Barbanin kylään, jossa pysähdyimme perinteisille kahveille. 
Barbaniin vievä portti.

Siitä alkoikin sitten päivän vuoristo-osuus: kolme kilometriä serpentiinilaskua. Myös alamäet käyvät varsinkin käsivoimille, kun ohjaustankoa tulee puristettua voimakkaammin.
Alamäen jälkeen seurasi tietysti vastaava ylämäki: noin kymmenen kilometriä enemmän ja vähemmän nousua keskiaikaiseen Labinin vuoristokaupunkiin (320 metrin korkeudessa) ja satumaisiin maisemiin.
Päivän viimeisellä nousulla kohti Labinia.

Labinin vanhakaupunki  - näkymä terassiltamme.

Meillä on myös merinäköala - näkymä toiseen suuntaan.

Parin kilometrin kauppareissu oli päivän viimeinen koettelemus, taas mentiin ylä- ja alamäkeä vanhan kaupungin läpi edestakaisin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Šibenik korona-aikaan

Joulukuun myötä sadekausi on ilmeisesti tullut jäädäkseen. Täällä Adrianmeren rannikolla sataa sentään vaan vettä, mutta sisämaassa, esim. Z...