Sen piti olla vain "one night in Bangkok", mutta olemme täällä jo neljättä päivää. Suurkaupungissa asiat eivät hoidu kovin nopeasti. Tänään löysimme viimein käytetyt fillarit, ehkä tästä sittenkin tulee pyöräilyreissu! Muutin blogin nimeksikin jo "Pyöräilyä korona-aikaan - Etelä-Eurooppa ja Thaimaa".
Viime talven pyöräilimme eteläisessä Euroopassa, mutta pandemia vain jatkuu, joten tuo otsikko sopii tähänkin matkaan. Halusimme nyt lämpimämpään ilmastoon, ja kohteeksi valikoitui Thaimaa, kun se helpotti sopivasti turistien pääsyä tänne marraskuun alussa.
Paperisota oli silti stressaava, ja viisumin saanti vaikeampaa kuin ennen vanhaan Neuvostoliittoon, mutta täällä nyt olemme matkatavaroina pelkät reput, oikeita reppureissaajia siis. Finnairin lento lähti tunnin myöhässä erään epäonnisen matkustajan takia. Hänen paperinsa eivät olleet kunnossa, joten hänen matkansa tyssäsi lentokentälle. Matkalaukun esiin kaivamiseen koneen ruumasta kului aikaa.
En ole periaatteessa mikään Thaimaa-ihminen. Olen täällä ensimmäistä kertaa, ja hiljaa mielessäni aina paheksunut tänne pariksi viikoksi matkaavia. Täällä nyt kuitenkin ollaan 2-3 kuukautta riippuen siitä, saadaanko viisumia pidennettyä.
Bangkokin lentokentällä turistien vastaanotto hoitui järjestelmällisesti. Meidät pyydettiin hetkeksi istumaan riveihin asetetuille muovituoleille. Virkailija kävi tarkistamassa, että meillä on tarvittavat paperit: Thai Pass, Suomen passi ja koronatestitodistus. Sitten pääsimme etenemään tarkistuspisteelle, jossa paperit virallisesti tarkistettiin.
Lentoaseman aulassa meitä oli vastaanottamassa karanteenihotellin taksikuski. Saimme kyytiin vielä kolmannen suomalaisen; reippaan eläkeläisen, joka oli tullut Thaimaahan golfaamaan. Tuli puhetta mm. liikenteestä ja ohikulkijoita uhkaavista kulkukoirista. Taksin kyydissä saimmekin jo tuntumaa paikalliseen kaoottiseen liikennekulttuuriin, melkoista haipakkaa on.
Karanteenihotellimme ei ollut mikään luksushotelli, mutta aikamme kului lähinnä nukkumiseen ja aikaerosta toipumiseen. Emme saaneet poistua huoneesta, ja ruoka tuotiin oven taakse. Ruokakaan ei ollut aivan luksusta, mutta riittävän maustettua thaimaalaisen tapaan. Pyysimme olutta ruokajuomaksi, mutta koronamääräykset ilmeisesti estivät alkoholitarjoilun.
Meidät varmaankin unohdettiin heti koronatestata. Hyvin suojautunut valkopukuinen testaaja tuli huoneeseemme vasta, kun olimme soittaneet respaan ja kysyneet asiasta. Testituloksen kuulimme seuraavana aamuna, ja kun se oli negatiivinen, pääsimme vapauteen.
Karanteenin aikana kuuntelin Yle Areenasta mm. Matti Rämön matkakertomusta Thaimaasta. Varsinkin Bangkokissa pyöräily oli hänellekin ollut haastavaa.
Epäilytti, selviäisimmekö Bangkokin hektisessä ja vasemmanpuolisessa liikenteessä. Mutta tänään teimme sen! Ajoimme ensin bussilla "japanilaiseen" käytettyjen pyörien kauppaan noin kymmenen kilometrin päähän, ostimme pyörät 150 eurolla ja fillaroimme takaisin hotellille. Se sujuikin helpommin kuin Albaniassa. Edes koukkailujamme jalkakäytävien kautta kukaan ei tuntunut paheksuvan, vaan antoivat kohteliaasti tilaa.
Polkupyöräostoksilla "japanilaisessa" käytettyjen pyörien liikkeessä.
Näillä menopeleillä olisi tarkoitus matkata Thaimaassa.